Omarm de berg

MINDSET

Als onderdeel van de natuur ben ik op dit moment in een fase van rust en bezinning  en denk na over het  komende jaar.  Daarvoor heb ik inzicht nodig in wat goed ging en wat niet. Dat betekent niet alleen alles op een rijtje zetten en kijken wat  gewerkt heeft en wat niet. Nee, het gaat verder.  Het heeft niet alleen met externe zaken te maken, maar ook met mijzelf. Door aandacht aan mezelf te geven, open en eerlijk naar mezelf te zijn, kom ik langzaam tot inzichten die mijn mindset bepalen.

Samenwerken

Free Photo: Matterhorn, Mountain - Free Image on Pixabay - 2893

Het bewijs dat de juiste mindset nodig is om bijvoorbeeld extreme kou aan te kunnen, levert een groep mensen onder leiding van de “ the Iceman” , Wim Hof. Zij gaan gedurende drie dagen met onbloot bovenlijf de Kilimanjaro beklimmen. Hiermee willen ze aantonen dat het menselijk lichaam meer aankan als lichaam en geest op de juiste manier samenwerken. Niet alleen een goede lichamelijke conditie is belangrijk, maar ook de beïnvloeding van het geestelijk welzijn. Door met een ‘open mind’ en een positieve benadering naar de berg te kijken, wordt het minder zwaar. “Zie de berg als iemand die je kunt omarmen, als een soort vriend”, aldus Wim Hof. Zelfs de Radboud Universiteit Nijmegen is bij dit experiment betrokken en doet wetenschappelijk onderzoek naar de beïnvloeding van de menselijke geest op het immuunsysteem.

Intelligent

In deze tijd van onzekerheid raken veel mensen uit balans,  zitten niet lekker in hun vel en gaan naar de dokter voor een pil om snel van de klachten af te zijn. Hierdoor kan het lichaam niet op een natuurlijke manier op zoek gaan naar genezing of verandering. Wat een onderschatting van het intelligente lichaam. Je kunt je afvragen of je dit nog wilt. Ik weet wat mijn periode van introspectie me heeft  gebracht. Nieuwe inzichten, evenwicht en een dosis positieve energie om op weg te gaan; nieuwsgierig naar wat dit jaar me zal brengen. Uiteindelijk is de reis de bestemming!