Durf jij jezelf serieus te nemen?

Anne Vegter, onlangs benoemd tot Dichter des Vaderlands, noteert haar dromen in een boekje om ze te kunnen onthouden. Ook ik heb een boekje, net als zij. Hierin schrijf ik mijn dromen en mijn ideeën op. Ingevingen die ik krijg als ik bezig ben met routineklusjes, of tijdens een gesprek met iemand.

Idee of droom

Gratis Foto: Kladblok, <b>Potlood</b>, Pen, <b>Papier</b> - Gratis afbeelding op <b>...</b>

Ineens flitst er een idee door mijn hoofd. Ik moet dan snel zijn om dit op te schrijven, want anders ben ik het kwijt net als bij een droom.  Het zijn dan ook  flarden van dromen, of losse kreten die ik noteer. Wanneer ik het later teruglees ben ik altijd weer verbaasd over de inhoud.

Intuïtie

Hoe vaker ik dit doe, des te meer ik kan onthouden. Steeds meer van mijn dromen vanuit het schemergebied tussen waken en slapen kan ik vasthouden. De ingevingen vanuit mijn onderbewuste neem ik serieus en noteer ze zoveel mogelijk.  Het is waardevolle informatie die me iets te zeggen heeft en waar ik iets mee moet doen. Veel mensen zullen dit gevoel herkennen, maar gaan eraan voorbij.  Uiteindelijk komt het niet voor niets voorbij. Het heeft je iets te zeggen. Door het serieus te nemen scherp je je intuïtie aan; het meest onderschatte zintuig van allemaal.

TIP:

Wordt je ervan bewust wat er in 24 uur allemaal gebeurt  en schrijf je dromen en gedachten eens op. Bedenk eens wat het zou kunnen betekenen en zet het vervolgens om in een actie!

Veel plezier met jouw eerste stap op weg naar je ware ZELF.